Fönsterputsning

Putsa fönster är kanske inte den mest upphetsande sysslan i hemmet men gör det ändå till en vana att rengöra dina fönster lite då och då. Med nytvättade fönster blir rummet ljusare och ger ett trevligare intryck på både insidan och utsidan av huset.

Använd inga frätande rengöringsmedel när du putsar fönster.

Använd inga starka och frätande rengöringsmedel då du ska putsa dina fönster. Absolut inga som innehåller ammoniak eller andra lösningsmedel. Det behövs inte om du jobbar rätt och förebyggande med din fönstervård

Börja med utsidan.

Börja alltid med utsidan först. Torka av den värsta smutsen med en torr microfibertrasa. Torka sedan av glas och lister med en varm och fuktig trasa. Trasan bör vara utan ludd eftersom detta annars fastnar på fönstret.

Fukta sedan en mikrofiberduk som är avsedd för fönsterrengöring, vrid ur ordentligt och gör rent fönstret. Är fönstret extra smutsigt och det behövs rengöringsmedel, häll lite miljömärkt diskmedel eller såpa i tvättvattnet.

Dra sedan torrt med en fönsterskrapa, se till att bladet på skrapan inte har torkat eftersom det kan ge ränder på glaset. Torka av skrapan efter varje drag.

Eftertorka noga.

Eftertorka med tidningspapper eller hushållspapper så får du en glänsande yta. Om trycksvärta hamnar på listerna tvättar du enkelt bort dem med en mikrofiberduk.

Vill du ha en kostnadsfri offert?