Om fönsterbyte med Norlux

Om fönsterbyte, fönsterbyte

Det börjar med ett handslag

Genom att boka ett kostnadsfritt hembesök så kan vi berätta mer om fönsterbyte med NorLux och vad det innebär för just dig och din hus.  Vi erbjuder fönster, ytterdörrar, takfönster, skjutdörrar, uterum, vinterträdgårdar och solavskärmningsprodukter komplett med projektledning och fackmässig installation.

om fönsterbyte

Kontakta din närmaste återförsäljare av NorLux Fönster och boka en fri offert med prisgaranti.

Vi har erfarna projektledare, marknadens bästa produktutbud och en sammanhållen och strukturerad leverans- och installationsprocess.

1. Boka tid

För att från början få rätt lösning och därmed rätt pris är bästa sätt att boka tid för ett kostnadsfritt hembesök. Ett hembesök som är helt utan köpkrav och tar ca 1-2 timmar. Under hembesöket får du även möjlighet att bena ut frågor och svar om fönster och fönsterbyte. 

Vi går tillsammans igenom familjens behov och önskemål och tar sedan gemensamt fram den bästa lösningen. Vi går igenom allt från val av produkt, öppningsfunktion, storlekar, färgval, tillval i form av fönsterbänkar, persienner mm samt olika montagelösningar m h t väggkonstruktioner och eventuella håltagningar.

Var förberedd inför hembesöket och se till att du har gott om tid till förfogande så du inte ska stressa iväg på annat efteråt. Då finns det tid för att i lugn och ro landa frågor och bena ut detaljer kring lösningen och offerten.

2. Hembesök och offert

Under hembesöket går vi igenom om fönsterbyte och vad det innebär för just ditt hus. När alla behov och lösningar fastställts skapar vi en offert med ett fast pris på den överenskomna lösningen.

Under hela besöket och även efter besöket finns vi tillgängliga för frågor och förtydliganden av offertens innehåll och omfattning.

När du bestämt dig genomför vi en kontrollmätning tillsammans med den snickaren som ska göra jobbet. Då fastställer vi alla karmyttermått och den slutliga lösningen som ska levereras.

Beställningarna av fönster, dörrar och tillbehör går sedan till fabrikerna som producerar just din kundanpassade lösning.

3. Installation

När det börjar närma sig med leverans av dina fönster från fabriken kommer du att bli kontaktad av din snickare. Tillsammans bokar ni in dag för montagstart. Den normala tiden det tar för att färdigställa ett projekt om 10-12 fönster är inom 1 vecka med undantag för plåtarna. Då de produceras just för dina fönster och måtten tas när de är installerade kan de komma att sättas veckan därpå.

Våra snickarteam jobbar enligt NorLux Fönsters färdigställandeprincip som innebär att vi i möjligaste mån slutför komplett invändigt arbete per avgränsat rum innan arbetsdagens slut. Då blir inte hela huset en byggarbetsplats eftersom varje rum färdigställs löpande.

När du kommer hem på kvällen efter första dagen av fönsterbyte kan du redan hänga upp gardinen i exempelvis sovrummet.

I samråd med dig som kund fastställer montörerna turordningen. Detta arbetssätt medger därför även montage vintertid då varje enskild öppning endast exponeras en kort stund.

4. Kontroll efter installation

Den sista installationsdagen av fönsterbytet vill vi att du är hemma för en gemensam kontroll efter installation. Du tillsammans med snickaren/projektledaren går då igenom öppningsfunktionen i varje fönster, invändigt arbete, utvändigt arbete samt inklädning och plåtning.

I samband med detta erhåller du garantidokumentation, underhållsanvisningar samt specifikation på fönstren och deras prestanda som du kan sätta in i din huspärm.

Läs våra 10 generella råd om fönsterbyte