Skjutdörrar

Skjutdörrar är en smart och stilren lösning för att skapa mer utrymme och en mer öppen känsla i ditt hem. Med skjutdörrar kan du enkelt anpassa ditt hem efter dina behov och skapa en mer öppen och ljus atmosfär.

Vi på NorLux erbjuder ett brett utbud av skjutdörrar som passar alla stilar och behov. Våra skjutpartier finns i olika material, inklusive trä, aluminium och glas, vilket gör att du kan hitta en som passar din smak och inredning.

Sudda ut gränsen mellan ute och inne

Produkttypen kan användas i alla rum i ditt hem, inklusive sovrum, vardagsrum och kök. De kan också användas som en dörr till uterum, uteplats eller balkong, vilket gör att du kan skapa en sömlös övergång mellan ute och inne.

En annan fördel med dessa öppningsbara glaspartier är att de är lätta att använda och tar upp minimalt med utrymme. Istället för att behöva dra upp en tung dörr eller riskera att den slår mot något, kan du enkelt skjuta dörren åt sidan för att öppna upp utrymmet.

Säkra och energieffektiva

Förutom att skapa mer utrymme och en öppen atmosfär i ditt hem, kan skjutdörrar också bidra till att öka säkerheten. Vi erbjuder utföranden med säkerhetsglas och lås som ger extra trygghet för ditt hem och din familj.

Våra skjutpartier är också energieffektiva och kan bidra till att minska energiförbrukningen i ditt hem. Med rätt glas kan partierna bidra till att isolera ditt hem från kyla på vintern och värme på sommaren.

Sammanfattningsvis, skjutpartierna utgör en mångsidig och praktisk lösning för att skapa mer utrymme och en öppen atmosfär i ditt hem. Hos NorLux erbjuder vi ett brett utbud av skjutdörrar som passar alla behov och smaker. Våra produkter är säkra, energieffektiva och lätta att använda, vilket gör dem till en utmärkt investering för ditt hem. Kontakta oss idag för mer information och låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för ditt hem!

Tål väder och vind

Gedigna och solida skjutpartier som är byggda för att tåla vårt Nordiska klimat. Med ett skjutparti från NorLux Fönster kan du vara trygg med att funktion, design och prestanda fungerar problemfritt över tiden. 

Nedan hittar du detaljerad information och specifikationer om våra olika modeller. Du kan läsa om funktion, prestanda, måttbegränsningar, ytbehandling, inbrottssäkerhet och kombinationsmöjligheter.

Måttanpassning av är vår standard.

Design utan begränsningar

Eftersom våra skjutpartier har låga U-värden skapas möjligheten att utforma stora fönster och glasytor. De eliminerar kalldrag och kallstrålning vilket innebär att du kan placera möblerna nära glasen, njuta av utsikten samt sudda ut gränsen mellan ute och inne.

Produkterna är tillverkade av fura, med utvändig aluminiumbeklädnad som tillval. Fönster och dörrar finns

antingen med två- eller treglas och med olika alternativ av karmdjup.

Du kan välja mellan modern profil och klassisk profil och därigenom anpassa det estetiska uttrycket för fönstren med resten av byggnaden. Väljer du aluminiumbeklädnad på utsidan kan du utan färgtillägg välja bland samtliga Classic RAL färger och därigenom enkelt anpassa produkterna till husets stil.

Funktion, säkerhet och prestanda

Dörrbladet (bågen) glider på förseglade kullager som ligger inuti dörrkonstruktionen. Att öppna och stänga skjutdörrsbågar även i större storlekar går därmed enkelt och smidigt. När skjutdörren är i låst läge blir dörren förseglad för bästa möjliga skydd mot vind och regn, dessutom ger den ökad säkerhet.

Produkter som tål snö, vind och regn

Produkterna är designade och testade för att uppfylla och överträffa Svensk standard för prestanda. Tämligen självklart eftersom produkterna ursprungligen var designade för den norska marknaden där svåra vintrar, hård vind och regn samt varma somrar är normalt.

Läs mer om vår partier här.