020 – 28 00 00 info@norluxfonster.se

Fönster för alla husprojekt

fönster

Fönster för alla husprojekt

Fönsterprodukter utgör en viktig byggkomponent i huset. Därför erbjuder vi måttanpassade fönster för alla husprojekt med upp till 30-års garanti på aluklädda träfönster.

Med nya fönster från oss gör du således en bra och trygg affär. Du förbättrar nämligen husets termiska komfort, ökar inbrottssäkerheten, minskar dina energikostnader och som bonus bidrar du sålunda till en minskad miljöpåverkan.

Det viktigaste för oss är att ditt fönsterbyte blir bättre än du tänkt – och det garanterar vi nämligen att det blir!

Våra produkter

Våra fönsterprodukter är designade och testade för att uppfylla och överträffa Svensk standard för prestanda. Eftersom låga U-värden gör det möjligt att utforma stora glasytor utan att påverkas av energiförlust kan större ljusöppningar skapas i fasaden. På så vis släpps mer ljus och ventilation in som bl.a. främjar välbefinnandet och en bra boendemiljö. De tål påverkan av vädrets makter och bibehåller därför sin funktion över många år framåt.

Låga U-värden

Därför erbjuder vi en komplett och prisvärd produktplattform med aluminiumklädda träfönster för alla byggnader med u-värden ner till 0,6 W/m2K. Med låga U-värden kommer du således inte att märka av kalldrag och följaktligen kan du placera möblerna nära fönstren och njuta av utsikten ännu mer.

fönster för alla husprojekt

fönster för alla husprojekt

Fönster med kvalitet lönar sig i längden

För dig som husägare är ett fönsterbyte en relativt stor investering och dina nya fönster ska tillika fungera i fastighetens klimatskal lång tid framöver. När det är dags för ett fönsterbyte behöver du därför ta hänsyn till bl.a. prestanda, funktion och estetik.

Kvalitet lönar sig således alltid i längden. I ljuset av den slutsatsen rekommenderar vi att det bör vara ett viktigt ingångsvärde när du väljer fönster och utförare. Därför är det av betydelse att du ställer rätt krav på både fönsterprodukterna och installationen.

Våra duktiga projektledare hjälper dig därför gärna med råd och information i din beslutsprocess.

Nedan hittar du bl.a. detaljerad information om våra fönsterprodukter. Genom att klicka på produktbilden så kan du läsa mer om fönstrets beskrivning, tekniska specifikationer, produktgaranti och fönstrets egenskaper. Således får du fram detaljer om funktion, prestanda, max- och minstorlekar, ytbehandling, inbrottssäkerhet och olika kombinationsmöjligheter.

NorLux fönsterprodukter

Standard U-värden på våra fönster

Beräkning av U-värdet på våra fönster är utförd enligt NS-EN 10077-1, 10077-2 och programmet ”Therm”.
U-värdet i centrum av glaset är beräknat enligt NS-EN 673. Beräkningsmetoden är kvalitetssäkrad av SINTEF Byggforsk.
 
På vårt standardsortiment med ett klart glas (ljustransmission 74 %) är U-värdet 0,85 W/m²K på ett vridfönster med referensmåttet 1230×1480 mm. För ett fast fönster med samma referensmått är U-värdet 0,75 W/m²K.

U-värden på äldre fönster

Jämförelsevis har äldre fönster följande ungefärliga U-värden:
 

3,0                    Enkelglas i kopplade bågar (1 + 1-glas)

2,7                    Dubbel isolerruta i enkelbåge (2-glas)

1,8                    Trippel Isolerruta i enkelbåge (3-glas)

1,5                    Trippel Isolerruta i enkelbåge, med energiglas (3-glas energi)

Verifierad av MonsterInsights