Fönster till alla husprojekt

fönster

Välj NorLux Fönster

Fönster utgör en viktig byggkomponent i huset. Därför erbjuder vi måttanpassade produkter med upp till 30-års garanti på aluklädda träfönster. 

Med nya fönster från oss gör du en bra och trygg affär eftersom du förbättrar husets termiska komfort, ökar inbrottssäkerheten, minskar dina energikostnader. Utöver det bidrar dina nya energieffektiva isolerglas till en minskad miljöpåverkan.

Det viktigaste för oss är att ditt fönsterbyte blir bättre än du tänkt – och det garanterar vi att det blir!

Bästa kvalitet och bästa prestanda

Våra produkter är designade och testade för att uppfylla och överträffa Svensk standard för prestanda. Eftersom låga U-värden gör det möjligt att utforma stora glasytor utan att påverkas av energiförluster kan större ljusöppningar skapas i fasaden. Med större ljusöppningar kan du släppa in mer ljus. Ljus och ventilation främjar välbefinnandet och en bra boendemiljö. Våra produkter är byggda för att tåla påverkan av vädrets makter och bibehåller därför sin funktion över många år framåt.

Alltid med låga U-värden

Därför erbjuder vi en komplett och prisvärd produktplattform med aluminiumklädda träfönster för alla byggnader, med u-värden ner till 0,6 W/m2K. Med låga U-värden kommer du således inte att märka av kalldrag och följaktligen kan du placera möblerna nära glasytan och njuta av utsikten ännu mer.

fönster för alla husprojekt

fönster för alla husprojekt

Kvalitet ska löna sig

För en husägare är ett fönsterbyte en relativt stor investering och dina nya enheter ska tillika fungera i fastighetens klimatskal lång tid framöver. När det är dags för ett fönsterbyte behöver du därför ta hänsyn till bl.a. prestanda, funktion och estetik.

Eftersom kvalitet alltid lönar sig i längden rekommenderar vi därför att du nogsamt definierar och ställer upp de kriterier och krav som är viktiga för dig när du ska välja leverantör och utförare.

Våra duktiga projektledare hjälper dig därför gärna med råd och information i din beslutsprocess.

Standard U-värden

Beräkning av U-värdet är utförd enligt NS-EN 10077-1, 10077-2 och programmet ”Therm”.
U-värdet i centrum av glaset är beräknat enligt NS-EN 673. Beräkningsmetoden är kvalitetssäkrad av SINTEF Byggforsk.

På vårt standardsortiment med ett klart glas (ljustransmission 74 %) är U-värdet 0,85 W/m²K på ett vridfönster med referensmåttet 1230×1480 mm. För ett fast fönster med samma referensmått är U-värdet 0,75 W/m²K.

U-värden på äldre produkttyper

Jämförelsevis har äldre fönster följande ungefärliga U-värden:

3,0                    Enkelglas i kopplade bågar (1 + 1-glas)

2,7                    Dubbel isolerruta i enkelbåge (2-glas)

1,8                    Trippel Isolerruta i enkelbåge (3-glas)

1,5                    Trippel Isolerruta i enkelbåge, med energiglas (3-glas energi)

Lite historik: ”Innan glas började användas fanns bara hål i väggen, som därmed inte bara släppte in ljus, utan även väder och vind, varför det kallades vindöga. När det behövdes täckte man för hålet med till exempel en djurhud.” Läs mer om detta på wikipedia.

Allmänt om husets ljusöppningar

generella tips om fönsterbyteLjusöppningar är ett viktigt element i många byggnader, både för dess funktion och estetiska värde. Därför kommer vi i denna text att utforska olika aspekter av fönster och hur de kan förbättras för att optimera dess funktion och utseende.

Fönster är en viktig del av ett byggnadsverk eftersom de erbjuder många fördelar och möjligheter. Exempelvis låter de naturligt ljus tränga in i ett rum och ger en öppning för frisk luft att cirkulera in och ut. De kan också bidra till att sänka energikostnaderna genom att minska behovet av belysning och uppvärmning. Men de kan också vara en av de största källorna till energiförlust i ett hus. Genom att optimera produkten kan man förbättra dess energieffektivitet och samtidigt ge en snyggare look till byggnaden.

Isoleringsförmåga

En av de viktigaste faktorerna är isoleringsförmågan. Isoleringen kan förbättras genom att använda högkvalitativa material och tekniker. Det finns flera olika typer av glas som kan användas, såsom energisparande glas som minskar värmeförlusten och blockerar UV-strålar. Isoleringen kan också förbättras genom att använda tätningar runt fönsterkarmarna och tätningslister runt glaset.

Design och estetik

En annan viktig faktor är utseende. Fönstren kan ha olika utseenden och stilar beroende på byggnadens design och ändamål. Olika material kan användas för att skapa olika utseenden, såsom trä, aluminium och aluminiumklätt trä. Det är också viktigt att tänka på ljusöppningarnas placering i byggnaden för att optimera dess funktion och estetik.

Tillbehör och tillval

T420 Terrassmarkiser StyRa Solskydd 528x704 norluxProdukterna kan också förbättras genom att lägga till extra funktioner och tillbehör. Till exempel kan markiser eller persienner användas för att minska värmeförlusten och förbättra insynsskyddet. Luckor kan också användas för att ge extra skydd mot vädret och förbättra ventilationen. Det finns också olika typer av beslag som kan användas för att förbättra funktionen och användarvänligheten.

Välj produkt och utförare med omsorg

När det gäller att köpa fönster är det viktigt att välja en pålitlig leverantör som erbjuder högkvalitativa produkter och bra service. Det är också viktigt att välja produkter som passar byggnadens design och funktion samt att välja rätt typ av glas, karm och öppningsfunktion för att optimera dess isolering och energieffektivitet.

Säkerhetsaspekter

Rätt glas och materialval kan också användas för att förbättra byggnadens säkerhet. Det finns flera olika typer av säkerhetsglas som kan användas för att göra enheterna mer motståndskraftiga mot intrång och inbrott.

Alltid mått- och kundanpassat