Fönster för ljus, värme och trevnad

Fönster köper man oftast bara en gång i livet och det är viktigt att de håller länge. Anlita därför en fönsterspecialist som är experter på såväl produkter och installation. Våra återförsäljare jobbar bara med fönster och dörrar som håller högsta kvalitet och de har lång och gedigen erfarenhet av fönstermontage. Vi vill nämligen att du ska få största möjliga glädje av dina produkter under lång tid framöver.

Välkommen till NorLux Fönster, din lokala fönsterbytare.

Fönster

NorLux Villa Kombinationsfönster – Vridfönster och Fasta partier

När du ska byta fönster finns det många behov, önskemål och krav att ta hänsyn till. Så god planering och produktkännedom om fönsterprodukter är något vi rekommenderar.

Fönster med fantastiska möjligheter

Vårt produktutbud erbjuder dig stor frihet när du ska välja. Design, kvalitet, miljötänk, U-värde, brandskydd, säkerhet och ljudreduktion är några av de kriterier vi kan tillgodose.

Energieffektiva isolerglas ger dig frihet att vara kreativ med storlek, form, ljusinsläpp och spännande lösningar.

Du kan öppna upp stora väggytor med glaspartier utan att riskera att förlora energi. Du kan utnyttja golvytan bättre och behöver inte bekymra dig för kallras med energieffektiva fönster.

Våra återförsäljare finns tillhands för att prata med dig som planerar fönsterbyte eller förändringar i din nuvarande lösning. Ju tidigare du tar kontakt i processen, desto större möjligheter får du för din planering och kreativitet. Om du kontaktar oss när du är på idéstadiet eller står i startgroparna att bestämma dig för fönsterbyte, kan vi bistå med tankar och idéer. Vi kan hjälpa dig att specificera det du vill prioritera samt bistå med fakta och kompetens. Allt för att du ska få till en så bra lösning som tänkas kan.

Miljövänlig energi är den energin du inte förbrukar

Ju lägre U-värde enheten har desto mer energi sparar du. För varje tiondel du sänker fönstrets U-värde, sparar du årligen tio kWh per kvadratmeter fönsteryta.
Så när du byter fönster bör ett av behovskriterierna vara att välja fönster med så hög värmeisolerande förmåga som möjligt. Med andra ord, ett så lågt U-värde som möjligt. Effekten blir att det då går åt mindre energi för att värma upp huset och på köpet får du ett jämnare och behagligare inomhusklimat.

Bästa valet för både miljön och plånboken

När du planerar ditt fönsterbyte bör du överväga att välja fönster med aluminiumbeklädnad. Aluminium är så gott som underhållsfritt och skyddar den underliggande träkonstruktionen mot UV-strålning, väder och vind. Detta bidrar ytterligare till fönstrets livslängd.

Aluminiumprofilerna är brännlackerade med en Seaside coting som är anpassad för att tåla havsnära miljöer. Aluminiumbeklädda träfönster passar lika bra till nybyggnation som vid renovering av äldre byggnader.

Flera faktorer påverkar slutpriset på fönster

fönster
Vad kostar fönsterbyte? Kostnad för fönsterbyte påverkas av flera faktorer. Produktpriset baseras på vilken fönstermodell och prestandanivå du väljer. Utöver det påverkas priset av storlekarna i just din omfattning, de tillval du gör avseende glas, färg spröjs samt antalet enheter i lösningen. Installationskostnaderna påverkas av de aktuella förutsättningarna i husets vägg- och takliv samt logistiken kring objektet.

Fast pris på fönsterbytet

För att få fram ett relevant kalkylerat fast pris behöver vi därför göra ett hembesök hos dig. Då kan vi bedöma installationsförutsättningarna, omfattningen samt landa i den produktlösning som du önskar och som passar bäst för dina behov. Tänk på att det kan vara stor skillnad i kvalitet på olika fönsterprodukter. Att byta fönster är en stor investering och kräver därför noggrannhet och eftertanke vid val av såväl produkter, leverantör och lösning.

Boka hembesök

Första steget blir att du bokar ett hembesök med din närmaste lokala NorLux Fönster återförsäljare. En projektledare besöker dig och tillsammans mäter ni, diskuterar lösningar samt fastställer produkt och prestandanivå. Därefter får du en offert till fast pris på den omfattning ni kommit överens om. Offerten kan du sedan i lugn och ro ta ställning till. Offerten har i regel en giltighetstid på 1 månad.

Prisgaranti

Många fönsterprodukter kan vid en första anblick synas likvärdiga men efter lite granskning och faktakontroll kan det visa sig att kvalitetsnivåerna skiftar och det saknas önskvärda funktioner i både produkterna och den offererade lösningen. Vi på NorLux Fönster har därför infört vår prisgaranti, just i syfte att du som kund ska kunna jämföra äpplen med äpplen mellan vår offert och andras offerter gällande produktnivå, arbetsomfattning samt ingående material i lösningens omfattning.

Prisgarantin innebär följande:
Har du fått ett lägre prisförslag från en annan leverantör på samma produkter, montage och kvalitet (U-värde, vind och vattentäthet, träkvalitet) som vår offert så matchar vi priset mot uppvisande av offertunderlag.

Garantier fönster och installation

På våra aluminiumklädda fönster i NorLux Villa serien lämnar vi 30 års garanti mot rötskador i fönstrets, fönsterdörrens/skjutdörrens virkesdelar. Gäller produkter målade från fabrik i trä med aluminiumbeklädnad. Köper du fönster med montage från återförsäljare anslutna till NorLux Fönster gäller produktgarantin i enlighet med respektive produkttillverkares garantivillkor. Garanti på montaget gäller i 3 år och lämnas av respektive återförsäljare som utför arbetet.

NorLux Fönster erbjuder en helhetslösning

NorLux Fönsters affärsidé är att vi ska erbjuda villa- och fastighetsägare ett professionellt, tryggt och komplett montage av kvalitativa och estetiskt tilltalande fönster och dörrar med rätt u-värden för rätt behov. Produkter och montage skall levereras på ett sådant sätt att våra kunder känner trygghet och förtroende för såväl lösning, leverans, produkter och montage, före, under och efter vårt åtagande.

Väljer du NorLux Fönster levererar vi hela omfattningen med projektledning, produkter med omfattande garantier, installation, montagematerial, fönsterbleck, foder och lister. Samt om du så önskar även byggstädning.

Tveka inte att kontakta din närmaste lokala NorLux Fönster återförsäljare för fri offert.

Kostnad för fönster och fönsterbyte påverkas av:
Produkttyp, produktnivå, antal enheter, storleken på enheterna, tillval; spröjs, färg, lås, glasval. Påverkas även av förutsättningarna på byggplatsen, husets och väggarnas beskaffenhet samt vid byte eller installation av takfönster även takets beskaffenhet.

Läs mer om våra 10 generella råd om fönsterbyte