Uterum

Ett inglasat uterum från ger dig möjlighet att njuta av livet, oavsett väderlek. Ett väl utformat uterum skapar dessutom mervärde i form av värdeökning på ditt hus. NorLux Fönster kan erbjuda dig ett brett sortiment av partier där du kan välja på ett flertal olika system samt hur väl isolerat du vill ha ditt uterum. Välj mellan vitlackerade eller naturanodiserade profiler, glasade med enkelglas, energiglas eller isolerglas. Som tillval kan även lackering i valfri RAL-kulör erbjudas samt glasning med olika specialglas.

Förläng sommaren med ett väl isolerat uterum från NorLux Fönster.

karta norlux

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Uppsala Västmanland Södermanland Stockholm Örebro Gotland Östergötland Kalmar Blekinge Kronoberg Jönköping Skåne Västra Götaland Halland

Beställ gratis
fönstermätning

Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av
oss för att boka ett hembesök.

Namn*

Adress*

E-Post*

Telefon*

Boka hembesökÖvrig förfrågan

9
Yes
None
1
1000000
Namn...
/fonster-och-dorrar/uterum/
Thumbnail
Sortera på

Kategori

Inglasning uterum
Basic Isoler uterumsparti
Basic Isoler uterumsparti Image

Basic Isoler är en vinterträdgårdsvariant av klassikern Basic. Med samma stabila och kvalitativa egenskaper som originalet, och med en prisnivå som inte avskräcker.

Här har vi snäppt upp ett steg på komfortstegen och ersatt enkelglaset med isolerglas D4-9, dubbelhärdat i dörrpartier. Extra borstlistkuddar gör samtidigt att detta är det närmaste du kan komma ett helt isolerat system med brutna köldbryggor.

De ställbara boggiehjulen ger en fin jämn gång, samt klarar
belastningen av det tyngre isolerglaset utan att livslängden för den skull förkortas.

Ett prisvärt alternativ med samma standardutrustning och tillvalsmöjligheter som originalet.

• Dubbelhärdat säkerhetsglas i dörrpartier
• 35 mm tjocka sidoprofiler
• Måttanpassat utan extra kostnad
• Ställbara kullagrade boggiehjul
• Snäpphandtag
• Tillval: Isolerglas D4-9 Superenergi
• Tillval: Nyckellåsning i snäpphandtag ut- eller invändigt vid genomgående handtag.
• Tillval: ISEO hakregellås
• Tillval: Valfri RAL-kulör
• Tillval: Vädringsfönster i fast parti

Spårprofiler: 1-, 2- ,3- och 4 spår

Basic uterumsparti
Basic uterumsparti Image

Basic uterumssystem är marknadens stabilaste enkelglassystem med 35 mm tjocka sidoprofiler och med en kvalitet som slår de flesta konkurrenterna på fingrarna. Basic finns som standard med 5 mm floatglas, härdat i dörrpartier. Vår förmåga att vara flexibla och anpassa oss efter kundens önskemål är vi fortfarande bäst på, därför levererar vi Basic måttanpassat utan extra kostnad.

Härdat säkerhetsglas i dörrpartier

Måttanpassat utan extra kostnad

Ställbara kullagrade boggiehjul
Skjutpartierna är försedda med rostfria, ställbara kullagrade hjul.
Kulörer
Standardkulörer är vit, naturlack, svart noir 900 och grå antracit 2900.

Snäpphandtag
Snäpphandtag insida är standard som lås invändigt, och vid genomgående handtag kan du få olika låsvarianter.

Tillval: Energiglas och tonat glas
Väljer du t ex energiglas får du inte lika mycket imma på rutorna vid fuktig väderlek.
Tillval: Nyckellåsning i snäpphandtag ut- eller invändigt vid genomgående handtag.

Tillval: ISEO hakregellås

Tillval: Valfri RAL-kulör

Tillval: Vädringsfönster i fast parti

Inglasning uterum
Basic Isoler uterumsparti Image
Basic Isoler uterumsparti
Basic Isoler är en vinterträdgårdsvariant av klassikern Basic. Med samma stabila och kvalitativa egenskaper som originalet, och med en prisnivå som inte avskräcker. Här har vi snäppt upp ett steg på komfortstegen och ersa... Läs mer..
Basic uterumsparti Image
Basic uterumsparti
Basic uterumssystem är marknadens stabilaste enkelglassystem med 35 mm tjocka sidoprofiler och med en kvalitet som slår de flesta konkurrenterna på fingrarna. Basic finns som standard med 5 mm floatglas, härdat i dörrpartier. Vår f... Läs mer..

Behöver du hjälp med att välja uterum?

Våra duktiga projektledare hjälper dig gärna med råd och information i din beslutsprocess. Tveka inte att kontakta din lokala återförsäljare och boka tid för fri konsultation och produktgenomgång.

Klicka på kartan för din region så hittar kontaktuppgifter till NorLux Fönster återförsäljare på din ort eller fyll i kontaktformuläret direkt.

Med nya fönster från NorLux Fönster gör du en bra affär – du förbättrar husets termiska komfort, ökar inbrottssäkerheten, minskar dina energikostnader och bidrar till en minskad miljöpåverkan.

Bygga uterum och altaner – vad säger bygglovsreglerna

FRIGGEBOD
Du får uppföra komplementbyggnader (s.k. ” friggebodar ”, fristående uterum eller växthus) som tillsammans inte innebär en större byggnadsarea än 15,0 kvadratmeter, har en taknockshöjd som inte överstiger 3,0 meter och inte placeras närmare en annan fastighet eller tomt än 4,5 meter.
Du får bygga skärmtak över altaner, balkonger eller entréer, om skärmtaken tillsammans inte täcker en större area än 15,0 kvadratmeter och inte placeras närmare en annan fastighet eller tomt än 4,5 meter, eller i närhet av bostadshuset.

ATTEFALLSHUS
Du får uppföra en komplementbyggnad/Attefallshus (t ex fristående uterum eller växthus) med en byggnadsarea på max 25,0 kvadratmeter och en taknockshöjd som inte överstiger 4,0 meter och inte placeras närmare en annan fastighet eller tomt än 4,5 meter. Du får dessutom bygga ett vägganslutet uterum eller växthus på upp till 15 kvadratmeter utan bygglov.

Reglerna går dessutom att kombinera så du på din tomt bygglovsfritt nu kan bygga: en Friggebod, ett Attefallshus och ett vägganslutet uterum.
Tänk dock på. Om avståndet till tomtgränsen eller gatan är mindre än 4,5 meter, ska du ha grannens eller väghållarens godkännande. Det bästa är att ordna en ritning/planritning som de får skriva under.
Grannsämja är viktigt så berätta alltid i god tid för dina grannar att du tänker bygga. Grannarna har kanske synpunkter eller farhågor de vill ventilera.
OBS. Kolla dock alltid först om det finns några begränsningar eller undantag inskrivna i detaljplan och områdesbestämmelse för just ditt område.