Byta fönster

Byta fönster för ljus, värme och trevnad

Byta fönster med NorLux Fönster - ett bra fönsterbyteByta fönster gör man kanske bara en gång i livet och det är viktigt att de håller länge. Anlita därför en fönsterspecialist vid fönsterbyte som är experter på såväl produkter och installation. Våra återförsäljare jobbar bara med fönster och dörrar från NorLux Fönster som håller högsta kvalitet och de har lång och gedigen erfarenhet av fönstermontage. Vi vill nämligen att du ska få största möjliga glädje av dina produkter under lång tid framöver.

Välkommen till NorLux Fönster, din lokala fönsterbytare.

När du ska byta fönster finns det många behov, önskemål och krav att ta hänsyn till. Så god planering och produktkännedom om fönsterprodukter är något vi rekommenderar.

Fönster med fantastiska möjligheter

Vårt produktutbud erbjuder dig stor frihet när du ska välja. Design, kvalitet, miljötänk, U-värde, brandskydd, säkerhet och ljudreduktion är några av de kriterier vi kan tillgodose.

Energieffektiva isolerglas ger dig frihet att vara kreativ med storlek, form, ljusinsläpp och spännande lösningar.

Du kan öppna upp stora väggytor med glaspartier utan att riskera att förlora energi. Du kan utnyttja golvytan bättre och behöver inte bekymra dig för kallras med energieffektiva fönster.

Våra återförsäljare finns tillhands för att prata med dig som planerar fönsterbyte eller förändringar i din nuvarande lösning. Ju tidigare du tar kontakt i processen, desto större möjligheter får du för din planering och kreativitet. Om du kontaktar oss när du är på idéstadiet eller står i startgroparna att bestämma dig för fönsterbyte, kan vi bistå med tankar och idéer. Vi hjälper dig att specificera det du vill prioritera och bistår med fakta och kompetens för att du ska få en så bra lösning som tänkas kan.

Fast pris på fönsterbytet

För att få fram ett relevant kalkylerat fast pris behöver vi därför göra ett hembesök hos dig. Då kan vi bedöma installationsförutsättningarna, omfattningen samt landa i den produktlösning som du önskar och som passar bäst för dina behov. Tänk på att det kan vara stor skillnad i kvalitet på olika fönsterprodukter. Att byta fönster är en stor investering och kräver därför noggrannhet och eftertanke vid val av såväl produkter, leverantör och lösning.

Boka hembesök

Första steget blir att du bokar ett hembesök med din närmaste lokala NorLux Fönster återförsäljare. En projektledare besöker dig och tillsammans mäter ni, diskuterar lösningar samt fastställer produkt och prestandanivå. Därefter får du en offert till fast pris på den omfattning ni kommit överens om. Offerten kan du sedan i lugn och ro ta ställning till. Offerten har i regel en giltighetstid på 1 månad.

Prisgaranti

Många fönsterprodukter kan vid en första anblick synas likvärdiga men efter lite granskning och faktakontroll kan det visa sig att kvalitetsnivåerna skiftar och det saknas önskvärda funktioner i både produkterna och den offererade lösningen. Vi på NorLux Fönster har därför infört vår prisgaranti, just i syfte att du som kund ska kunna jämföra äpplen med äpplen mellan vår offert och andras offerter gällande produktnivå, arbetsomfattning samt ingående material i lösningens omfattning.

Prisgarantin innebär följande:
Har du fått ett lägre prisförslag från en annan leverantör på samma produkter, montage och kvalitet (U-värde, vind och vattentäthet, träkvalitet) som vår offert så matchar vi priset mot uppvisande av offertunderlag.

Garantier fönster och installation

På våra aluminiumklädda fönster i NorLux Villa serien lämnar vi 30 års garanti mot rötskador i fönstrets, fönsterdörrens/skjutdörrens virkesdelar. Gäller produkter målade från fabrik i trä med aluminiumbeklädnad. Köper du fönster med montage från återförsäljare anslutna till NorLux Fönster gäller produktgarantin i enlighet med respektive produkttillverkares garantivillkor. Garanti på montaget gäller i 3 år och lämnas av respektive återförsäljare som utför arbetet.

NorLux Fönster erbjuder en helhetslösning

NorLux Fönsters affärsidé är att vi ska erbjuda villa- och fastighetsägare ett professionellt, tryggt och komplett montage av kvalitativa och estetiskt tilltalande fönster och dörrar med rätt u-värden för rätt behov. Produkter och montage skall levereras på ett sådant sätt att våra kunder känner trygghet och förtroende för såväl lösning, leverans, produkter och montage, före, under och efter vårt åtagande.

Väljer du NorLux Fönster levererar vi hela omfattningen med projektledning, produkter med omfattande garantier, installation, montagematerial, fönsterbleck, foder och lister. Samt om du så önskar även byggstädning.

Tveka inte att kontakta din närmaste lokala NorLux Fönster återförsäljare för fri offert.

Kostnad för fönster och fönsterbyte påverkas av:
Produkttyp, produktnivå, antal enheter, storleken på enheterna, tillval; spröjs, färg, lås, glasval. Påverkas även av förutsättningarna på byggplatsen, husets och väggarnas beskaffenhet samt vid byte eller installation av takfönster även takets beskaffenhet.

Läs mer om våra 10 generella råd om fönsterbyte

Byta fönster gör du med din NorLux fönster återförsäljare. Då får du tillgång till marknadens bästa produkter och fackmässig installation och hjälper dig utforma din lösning. Utöver fönster kan du välja mellan många olika tillval som solavskärmningsprodukter, kulörer, glasalternativ, säkerhetsglas och ljudreducerande glas.

Vår ambition inom NorLux Fönster är att leverera ett slutresultat som lever upp till kundens förväntningar genom ett utförande som bygger på ett systematiskt arbetssätt.

Erkända varumärken

Vi jobbar enbart med erkända och kvalitativa produkttillverkare och utvecklar ständigt vår produktportfölj. Vår målsättning är att hela tiden kunna erbjuda det bästa som finns på marknaden. I vårt sortiment ingår bland annat: fönster, fönsterdörrar, ytterdörrar, innerdörrar, skjutdörrar, takfönster, uterum, fasadpartier, takfönster, persienner, plisséer, lamellgardiner och markiser.

Hög kvalitet och bästa prestanda

Väljer du NorLux Fönster får du produkter med hög kvalitet och bästa prestanda. Produkterna installeras av yrkeskunniga snickare i en sammanhållen installationsprocess. Du kommer att ha en kontaktperson från tidpunkten för beställning och hela vägen fram tills dess att fönster och dörrar sitter på plats och kontroll efter montage genomförts.

På Villa seriens produktsortiment lämnar vi 30 års garanti mot röta i karm och båge på aluminiumbeklädda träfönster och fönsterdörrar. I träutförande utan aluminiumbeklädnad – 20 års garanti.

NorLux Fönster – Färdigställandeprincip

Leveransen och installationen utför vi i möjligaste mån i enlighet med vår Färdigställandeprincip. Allt för att du ska få trygghet i processen, mervärde och en långsiktigt hållbar lösning. I grunden handlar det således om att skapa säkerhet, trygghet samt ordning och reda på byggplatsen.

Våra lösningar tål att jämföras

Vi erbjuder fönsterprodukter med måttanpassning, kundanpassning och specialtillverkning. Tillsammans finner vi den bästa lösningen för just ditt hus och dina önskemål.
Utöver ett brett sortiment av produkter för olika husstilar levererar vi ytterdörrar, takfönster och olika tillval som fönsterbänkar, persienner och plisségardiner. Allt installerat och klart med produkter som har marknadens bästa regntäthet och bästa U-värden. Väljer du till aluminiumbeklädnad kan du välja på flera hundra olika RAL färger utan någon tilläggskostnad.

Produkter, projektledning och installation

Alla kunder har olika behov. Vår styrka är just att kunna erbjuda lösningar för olika behov, med utgångspunkt i vårt kvalitativa produktsortiment och våra erfarna snickare. Låt oss genomföra ditt byte så garanterar vi ett smidigt och väl utfört arbete med en av de bästa produkterna som finns att tillgå på marknaden.

Våra återförsäljare är experter på fönsterbyte

NorLux Fönsters återförsäljare är specialiserade på att byta fönster. Tillsammans levererar vi produkter och lösningar till både företag och privatpersoner i stora delar av landet. Vi har lång erfarenhet i branschen och mycket god kunskap om fönster och fönsterbyte vilket innebär att vi är experter på det vi gör. Vi jobbar huvudsakligen med Nordans produktsortiment när det gäller fönster och fönsterdörrar. Eftersom vi av erfarenhet vet att dessa produkter fungerar i vårt klimat och medger oss att leverera den bästa lösningen.

Våra återförsäljare kan givetvis hjälpa dig med mer än enbart ett fönsterbyte. Vårt sortiment omfattar även produkter för inglasning av altan och balkong, byte av garageportar, ytterdörrar, installation av aluminiumräcken och takfönster. Utöver det tillhandahåller vi ett komplett utbud av måttanpassade solavskärmningsprodukter.

Byta fönster med prisgaranti

Det kan vara svårt att jämföra olika offerter. Pris och kvalitet på produkter, omfattningen av arbetet, vad som ingår och vad som inte ingår. För oss är det viktigt att du som kund får möjlighet att jämföra äpplen med äpplen när du planerar fönsterbytet. Därför har vi infört en prisgaranti för att hjälpa dig att hitta rätt nivå och lösning för just dina behov.

Goda skäl att välja fönsterbyte med NorLux Fönster

Vi vill att du ska få en hög nivå på produkten redan från början så att du som kund inte ska behöva betala extra för olika viktiga tillval för att få produkten så som du vill ha den. Därför ingår nedan utan extra kostnad på produktpriset på alla fönster i Villa serien:

  • Välj mellan flera hundra olika RAL färger på aluminiumbeklädnaden.
  • Få fönstret måttanpassat.
  • U värde 0,9 som standard (0,7 fast fönster)

Prata fönsterbyte med oss innan du bestämmer dig!

Byta fönster med NorLux Fönster ger mervärde

Med topp klass produkter från Skandinavien, yrkeskunniga snickare samt NorLux Fönsters prisgaranti har du inget att förlora men mycket att vinna när du konsulterar oss för att planera ditt fönsterbyte.

Mycket att tänka på?
Ställ dig frågan vad som är viktigast för dig när du ska byta fönster, takfönster, bygga uterum och altan, installera markiser eller annat solskydd, byta garageport, öppna upp vägg för en skjutdörr eller byta innerdörrar.

Vi vill underlätta för dig i beslutsprocessen och har därför tagit fram en liten mall med råd inför projektet. Oavsett om det gäller ditt fönsterbyte, altanbygge, vinterträdgården, håltagning för skjutdörr eller andra projekt du vill genomföra, kan mallen komma tillhands i ditt förberedelsearbete:
Att tänka på innan du byter fönster – 10 generella råd till dig som funderar på att byta fönster.

Våra återförsäljares projektledare hjälper dig med såväl produkter, projektledning och installation. Tveka därför inte att kontakta din närmaste återförsäljare av NorLux Fönster. Boka ett kostnadsfritt kundbesök och erhåll en offert med fast pris på lösningen ni kommer fram till. Våra återförsäljare är professionella, effektiva och noggranna. Vi är ju specialister på fönster, dörrar och fönsterbyte.