Vad kostar ett fönsterbyte

Fönsterbyte kostnad påverkas av många faktorer. Fönster köper man oftast bara en gång i livet och det är viktigt att de håller länge. Anlita därför en fönsterspecialist som är experter på såväl produkter och installation. Våra återförsäljare jobbar bara med fönsterprodukter som håller högsta kvalitet och de har lång och gedigen erfarenhet av fönstermontage. Vi vill nämligen att du ska få största möjliga glädje av dina produkter under lång tid framöver.

Fönsterbyte kostnad

Kostnaden för ett fönsterbyte beror på en rad faktorer. Saker som påverkar totalkostnaden är vald produktkvalitet, storlek på fönster, antal enheter, öppningsbara eller fasta, förutsättningarna i vägglivet, förutsättningarna på byggplatsen m m.

I fönsterbytets kostnad bör man även ta med framtida underhållskostnader samt produkternas livslängd och underhållsbehov. Även valet av glas påverkar kostnaden på lång sikt. Väljer man glas med låga U-värden så minskar kostnaderna för uppvärmning.

Därför kan det vara bra för dig som kund att definiera ditt projekt och att du då även fastställt dina kriterier för vilken nivå lösningen ska hålla.

Vi har därför tagit fram några generella råd som kan vara dig till hjälp i din beslutsprocess:

Att tänka på inför fönsterbytet

Fönsterbyte kostnad – Kontakta din närmaste NorLux Fönster återförsäljare så får du hjälp med såväl dimensionering, lösning och en kostnadsfri offert med fast pris på hela omfattningen att ta ställning till.

Välkommen till NorLux Fönster, din lokala fönsterbytare.

Fönsterbyte kostnad

NorLux Villa Kombinationsfönster – Vridfönster och Fasta partier

När du ska byta fönster finns det många behov, önskemål och krav att ta hänsyn till. Så god planering och produktkännedom om fönsterprodukter är något vi rekommenderar.

Fönster med fantastiska möjligheter

Vårt produktutbud erbjuder dig stor frihet när du ska välja. Design, kvalitet, miljötänk, U-värde, brandskydd, säkerhet och ljudreduktion är några av de kriterier vi kan tillgodose. Energieffektiva isolerglas ger dig frihet att vara kreativ med storlek, form, ljusinsläpp och spännande lösningar. Du kan öppna upp stora väggytor med glaspartier utan att riskera att förlora energi. Du kan utnyttja golvytan bättre och behöver inte bekymra dig för kallras med energieffektiva fönster. Din lokala NorLux Fönster återförsäljare finns tillhands i egenskap av fönsterspecialist. För att bistå och prata med dig som planerar fönsterbyte eller förändringar i din nuvarande lösning. Ju tidigare du tar kontakt i processen, desto större möjligheter får du för din planering och kreativitet. Om du kontaktar oss när du är på idéstadiet eller står i startgroparna att bestämma dig för fönsterbyte, kan vi bistå med tankar och idéer. Vi kan hjälpa dig att specificera det du vill prioritera samt bistå med fakta och kompetens. Allt för att du ska få till en så bra lösning som tänkas kan.

Miljövänlig energi är den energin du inte förbrukar

Ju lägre U-värde enheten har desto mer energi sparar du. För varje tiondel du sänker fönstrets U-värde, sparar du årligen tio kWh per kvadratmeter fönsteryta. Så när du byter fönster bör ett av behovskriterierna vara att välja fönster med så hög värmeisolerande förmåga som möjligt. Med andra ord, ett så lågt U-värde som möjligt. Effekten blir att det då går åt mindre energi för att värma upp huset och på köpet får du ett jämnare och behagligare inomhusklimat.

Bästa valet för både miljön och plånboken

När du planerar ditt fönsterbyte bör du överväga att välja fönster med aluminiumbeklädnad. Aluminium är så gott som underhållsfritt och skyddar den underliggande träkonstruktionen mot UV-strålning, väder och vind. Detta bidrar ytterligare till fönstrets livslängd. Aluminiumprofilerna är brännlackerade med en Seaside coting som är anpassad för att tåla havsnära miljöer. Aluminiumbeklädda träfönster passar lika bra till nybyggnation som vid renovering av äldre byggnader. Är du osäker på vad och hur du bör tänka inför fönsterbytet så tveka inte att kontakta din närmaste fönsterspecialist.

Klicka på länken nedan så hittar du detaljerad information och specifikationer om våra olika fönsterprodukter. Du kan läsa om funktion, prestanda, måttbegränsningar, ytbehandling, inbrottssäkerhet och kombinationsmöjligheter. Våra fönsterprodukter