Persienner

Persienner

Persienner

Persienner är perfekt i rummen där du tillbringar mycket tid – du kan styra dagsljuset som du vill. Öppna persiennen för att möta solen, vinkla den för att sila ljuset upp i taket eller stänga den för att hindra insyn. Om du bara lämnar persiennen lite öppen har du själv ögonkontakt med omvärlden.Persienner anpassar du efter dygnet, vädret och årstiden. Det är därför de aldrig blir omoderna. Nu kan du också få Roulett med designlist som gör att den integreras snyggt i fönstret.

Frihängande med Ögla / Ändrulle

Den här modellen tillverkas med reglage som kommer ut ur änden av persiennen. Den levereras med lina och en plastad vridstång som reglage. Linan låses med hjälp av de ditmonterade linsamlarna.

Designmodell

Som tillval till modellerna ovan finns en snyggt designad överlist som smälter in i fönsterbågen

Montering

Tack vare vårt breda sortiment av persienner, finns det alltid modeller som passar ditt fönster.
(Vi rekommenderar alltid att någon av våra återförsäljare monterar produkterna för bästa resultat.)

Färger

Vi har ett stort utbud av färger på våra persienner. I dagsläget kan du få allt i från traditionellt vitt till en lila färgad lamell med en gummi beläggning så den får en matt och härlig känsla. I dagsläget kan du få över 70 % av alla lamellfärger matchande med överlisten och underlist samt textilerna (lina och stegbanden)

Dimensioner
Maxbredd: 3 meter
Maxhöjd: 3 meter
OBS! Maxyta 8 m²

Manövrering

Roulett kan monteras frihängande eller mellan fönsterglas. Basmodellerna manöv­reras med lina och vridstång och finns i flera utseenden och funktioner.

Du kan få en persienn som flyttas steglöst upp eller ned i fönstret, och öppnas från båda håll med diskreta handtag och vred istället för linor – vår tvåvägsmanövrerade modell. Det är elegant, praktiskt och säkert. Du kan även få en som manövreras genom att du tar tag i underlisten och flyt­tar denna till önskat läge.

Roulett kan också manövreras med kul­kedja.

Skräddarsydd

Hur persiennen manövreras är en del av den personliga utformningen av Roulett.

Roulett finns i många färger och mönster, är alltid måttbeställd och kundanpassad för att passa perfekt i dina fönster och ditt hem.

Eleganta lösningar

Vill du inte matcha färgen på soffan så kanske en spegelblank, värmereflekte­rande persienn passar bättre? Då kan du spara energi bara genom att vinkla persiennen.

Vill du att persiennen ska vara diskret och integreras med fönstret så väljer du den nya Designlisten.
Vill du ha ett riktigt soft ljus med mjuka skuggor i rummet ska du titta på en perforerad persienn. Den har små, små hål som gör förvånansvärt stor skillnad.

Miljövänlig

Materialet i persiennen är till stor del återvunnet, vilket sparar energi och miljö. Lister och lameller av aluminium och stål kan lämnas till returåtervinning igen.

Barnsäkerhet:

Köpare och användare av solskydd bör vara medvetna om riskerna med löst hängande linor, snoddar samt ögleforma­de kedjor och linor – de kan utgöra faror för små barn.

Dessa riktlinjer ska alltid följas.

  • Små barn kan strypas av öglor bildade av draglinor, band och inre linor som används för att manövrera produkten. De kan även råka vira linor runt halsen.
  • För att undvika att barn stryps eller trasslar in sig ska linorna hållas utom räck­håll för små barn.
  • Flytta sängar, barnsängar och andra möbler bort från solskyddens linor.
  • Knyt inte ihop linorna.
  • Kontrollera att linorna inte trasslar ihop sig och bildar en ögla.
  • Installera och använd säkerhetsanord­ningar enligt installationsanvisningarna på produkterna för att minska olycksrisken.

Övrigt

Motoriserade persienner finns i vitt och silver och byggs med en överlist som är 25×25 mm.

Persienner med vävda band byggs på ett system som har något större överlist, 38×28 mm.

Våra persiennmodeller