Starka varumärken och erfarna utförare.

Vi som jobbar med NorLux Fönster bygger vår verksamhet på tre solida grundpelare:

1. Starka och erkända produktvarumärken och produkttillverkare.

2. Kompetenta utförare av snickeri- och installationstjänster.

3. Fokus på en hållbar leverans och lösning till slutkund.

För att uppnå detta har vi ett omfattande nätverk av samarbetspartners och leverantörer med stor kunskap och mångårig erfarenhet av olika specialkompetenser och inriktningar. NorLux Fönster eftersträvar alltid att samarbeta med de bästa leverantörerna som har viljan och förutsättningarna att förse den skandinaviska marknaden med produkter och tjänster av bästa kvalitet.

Våra tillverkare

NorDanNordan

 

NorDan grundades 1926, och har i dag växt till en koncern med cirka 1300 medarbetare och en omsättning i koncernen på 1,4 miljarder kronor.

NorDan är en viktig arbetsgivare vars fabriker är nyckelföretag i de lokala samhällena där de är etablerade, och NorDan är en viktig arbetsgivare både i Norge, Sverige och Polen. Idag har företaget runt 1300 medarbetare fördelade på ledning, försäljning och marknad, produktion och produktutveckling.

Huvudmarknaden för NorDan är Norge, Sverige, Storbritannien och Irland, Men de exporterar också till en rad andra länder. Huvudkontoret ligger på Moi i södra Rogaland. De har fabriker på Moi, Otta, Egersund och Arneberg i Norge. I Sverige har de fabriker i Värnamo, Kvillsfors och Tanumshede samt en fabrik i Wolsztyn i Polen. Den total produktionsytan för dessa fabriker är 95000 kvadratmeter.

NorDan tillverkar följande produktserier åt NorLux Fönster:

Villa, NTech, Ntech Passiv, NorDan Ytterdörr, NorDan Skjutdörr

Produkterna kännetecknas av högprestanda och låga u-värden. Betänk att dessa är utvecklade för att klara det hårda klimatet på Norges atlantkust. Produkttillverkaren innehar det internationellt välkända PEFC certifkatet (The Programme for the Endorsement of Forest Certifcation). Detta verifierar att samtliga träråvaror som används i produktionen kommer från skogsbruk som tillämpar en miljövänlig och hållbar utveckling. Samtliga produkter i Villa- och Ntech serien är P-märkta.

Flera av produkterna i vårt sortiment från denna tillverkare har godkänt inbrottsskydd enligt Secured by Design.

VELUXVelux takfönster

 

VELUX är en marknadsledande tillverkare och leverantör av takfönster till den svenska marknaden. VELUX är ett globalt arbetande företag grundat på en vision om dagsljus, frisk luft och livskvalité – vilket upplevs och uppskattas i miljontals hem världen över.

VELUX tillverkar följande produkter åt NorLux Fönster:

Pivåhängt takfönster, Topphängt takfönster, Takfönsterkupol, Fjärrstyrt takfönster, Kombinationstakfönster, Fasadtakfönster, Takbalkong, Ljustunnel, Nödutgång, Takterrass

VELUX takfönster säljs i ett komplett system med installationsprodukter där samtliga fönster är aluminiumklädda som standard. Detta gör att du får ett tryggt och säkert montage.
För att du ska få mer tid med din familj och slippa tänka på ditt fönster finns takfönster även med en unik ytbehandling, Everfinish, som är ett underhållsfritt takfönster.

NORDIC LIGHT

Nordic Lights sortiment av markiser och invändiga solskydd som persienner och plisséer tillverkas i Sverige och är speciellt utformade för våra väderförhållanden. Färgskalorna är framtagna för att passa svenska hus och hem och finns i fler mönster och former än du kan föreställa dig. Men det bästa med Nordic Light sortimentet är att de passar alla sorters fönster, i alla typer av hem – gammalt som nytt, villa som lägenhet. Och att alla tillverkas måttanpassade efter dina behov. Exakt som du vill ha det.

I Nordic Lights sortiment ryms både markiser, persienner och solskyddsgardiner.

Varumärket är en del av Hunter Douglas Scandinavia AB som är en av Europas ledande tillverkare av solskydd för inomhus- och utomhusbruk.

NorLux Fönster omfattar hela Nordic Light sortimentet och de tillverkas för vår räkning av KD-Solskydd i Degerfors.

MTH/Fikszo

Med MTH/Fikzo insektsnät kan husets fönster och dörrar stå öppna hela dagen utan att du för den skull behöver slåss mot mygg och flugor inomhus till kvällen. MTH/Fikszo insektsnät är en svensktillverkad produkt från MTH Skandinavia AB.

Det är ett genialiskt system av ramar till dörrar och fönster i aluminium och nät av plastad glasfiber. De passar överallt. MTH/Fikszo insektsnät bygger på rullgardinsprincipen.

VPP System AB/Schüco Premium Partner

VPP System AB levererar oss marknadens bredaste sortiment av stomsatser, kanalplasttak samt inglasningar av alla former. Fabriken i Vetlanda har sedan 1989 tillverkat allt ifrån oisolerade partier med enkelglas till fullt isolerade vinterträdgårdar och fasadpartier. Förutom en egen produktserie av uterum är VPP System även en Schüco Premium Partner tillverkare.

Med egen tillverkning säkerställer man kvalitén i alla led på det som levererar ut på marknaden. VPP har lång erfarenhet av skräddarsydda partier och vet vad som fungerar. Med VPP Uterum levererar vi lösningar som är beständiga och funktionella i många år framöver.

ABECO

Sedan 70-talet har ABECO tillverkat mantlade profiler till främst Nordisk möbel- och byggvaruindustri. Fabriken i Hishult levererar samtliga våra invändiga foder, smygar och täcklock samt i viss mån även utvändigt målad klädselbräda. Företaget har lång erfarenhet av listverk och produkterna håller en hög kvalitet och finish.

Övriga partners

För att utveckla våra sälj- och marknadssystem och ligga i framkant gällande web-, sälj och kundrelaterade applikationer jobbar vi även aktivt med partners som hjälper oss utvecklas inom dessa områden.
Kontorshotell