Hur du putsar fönster

Putsa fönster är kanske inte den mest upphetsande sysslan i hemmet men gör det ändå till en vana att rengöra dina fönster lite då och då. Med nytvättade fönster  blir rummet ljusare och ger ett trevligare intryck på både insidan och utsidan av huset.

Använd inga frätande rengöringsmedel när du putsar fönster

Använd inga starka och frätande rengöringsmedel då du ska putsa dina fönster. Absolut inga som innehåller ammoniak eller andra lösningsmedel. Det behövs inte om du jobbar rätt och förebyggande med din fönstervård

Börja med utsidan

Börja alltid med utsidan först. Torka av den värsta smutsen med en torr microfibertrasa. Torka sedan av glas och lister med en varm och fuktig trasa. Trasan bör vara utan ludd eftersom detta annars fastnar på fönstret.

Fukta sedan en mikrofiberduk som är avsedd för fönsterrengöring,  vrid ur ordentligt och gör rent fönstret. Är fönstret extra smutsigt och det behövs rengöringsmedel, häll lite miljömärkt diskmedel eller såpa i tvättvattnet.

Dra sedan torrt med en fönsterskrapa, se till att bladet på skrapan inte har torkat eftersom det kan ge ränder på glaset. Torka av skrapan efter varje drag.

Eftertorka noga

Eftertorka med tidningspapper eller hushållspapper så får du en glänsande yta. Om trycksvärta hamnar på listerna tvättar du enkelt bort dem med en mikrofiberduk.

NorLux Fönsters Professionella Fönsterputs set

Med hjälp av vår utmärkta fönsterputs set blir fönsterputsningen ett rent nöje. Setet består av 9 delar och fönsterputsmedlet som ingår är både drygt och effektivt samt självfallet Svanenmärkt. Kontakta din närmaste NorLux Fönster ÅF om du är intresserad av att köpa produkten.

Fonsterputs set

Fönsterpust set i 9 delar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här hittar du information om fönster