Fönsterbyte med NorLux

Fönsterbyte med NorLux innebär ett utförande som bygger på ett strukturerat arbetssätt och med de bästa produkterna som finns att tillgå på marknaden.

Så här går det till när du byter fönster med NorLux

1. Boka tid

Bästa sätt att från början få rätt pris och rätt lösning, är att boka tid för ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är helt utan köpkrav och tar ca 2 timmar. Vi går tillsammans igenom familjens behov och önskemål och tar sedan gemensamt fram den bästa lösningen. Vi går igenom allt från val av produkt, öppningsfunktion, storlekar, färgval, tillval i form av fönsterbänkar, persienner mm samt olika montagelösningar m h t väggkonstruktioner och eventuella håltagningar. Det är bra att vara förberedd inför hembesöket och att det finns tid för att gå igenom alla detaljer och frågor som uppstår.

2. Offert

Under hembesöket eller kort tid därefter erhåller du en offert med ett fast pris på överenskommen lösning som vi gemensamt går igenom vid behov. Vår personal står tillgängliga för frågor och förtydliganden av offertens innehåll och omfattning. När du bestämt dig genomför vi en kontrollmätning tillsammans med den snickaren som ska göra jobbet. Då fastställs alla karmyttermått samt den slutliga lösningen som ska levereras. Beställningarna av fönster, dörrar och tillbehör går sedan till fabrikerna som producerar just din kundanpassade lösning.

3. Montering

Innan leverans sker från fabrik och det blir dags att byta fönster, kontaktas du av din snickare som bokar in dag för montagestart. Normalt färdigställs 10-12 fönster komplett inom 1 vecka med undantag för utvändig plåtning som kan ske veckan efter. Våra snickarteam jobbar enligt NorLux Fönsters färdigställandeprincip som innebär att vi i möjligaste mån slutför komplett invändigt arbete per avgränsat rum innan arbetsdagens slut. På så sätt blir inte hela huset en byggarbetsplats under hela veckan utan varje rum färdigställs löpande. När du kommer hem på kvällen efter första dagen av fönsterbyte med NorLux kan du redan hänga upp gardinen i exempelvis sovrummet. Montörerna i samråd med dig som kund fastställer turordningen. Detta arbetssätt medger därför även montage vintertid då varje enskild öppning endast exponeras en kort stund.

4. Kontroll efter montage

Sista montagedag vid fönsterbyte med NorLux, vill vi att du är hemma för en gemensam kontroll efter montage tillsammans med snickaren/projektledaren. Då går vi igenom öppningsfunktionen i varje fönster, invändigt arbete, utvändigt arbete samt inklädning och plåtning.Fönsterbyte med NorLux

Läs gärna våra 10 generella råd om fönsterbyte